" Innovaties geven tradities
een nieuwe toekomst "

AgriNL

Organisatie

AgriNL is een uniek netwerk van 12 van de belangrijkste Nederlandse spelers in de Agrifood sector. Wij zijn verbonden door één gezamenlijke ambitie: het veilig stellen van groene, gezonde en gewaardeerde voedselketens met impact in Nederland, Europa en de wereld.

 

Wij vertegenwoordigen €45 miljard aan omzet, 110.000 medewerkers wereldwijd, 56.000 boeren en zijn actief in 36+ landen. Door samenwerking leveren we een bijdrage aan een Agrifood sector die Nederland voorop laat lopen als innovatieland met een cruciale rol in regionale, Europese en globale Agrifoodketens.

Historie

AgriNL kent een lange geschiedenis waarin we altijd hebben gewerkt aan het versterken van Nederland als internationale koploper in de land- en tuinbouw. Begin 2000 kwamen de leiders van een aantal toonaangevende Agrifood bedrijven bijeen en verenigden zich in het Nederlandse AgriBusiness Forum.

 

We waren toen, net als vandaag, verbonden doordat wij ons richten op de grotere uitdagingen die op de Agrifood sector afkomen voor de midden en lange termijn. Uitdagingen die ons als individuele bedrijven verbinden en overstijgen en bij uitstek samenwerking vragen om tot houdbare oplossingen te komen. Dit is onze raison d’être.

Leden

Hein Schumacher
CEO Royal FrieslandCampina
Henny Swinkels
Ambassador VanDrie Group
Peter Poortinga
CEO Plukon Food Group
Dick Hordijk
CEO Agrifirm
Ronald Lotgerink
CEO Vion Food Group
Albert Markusse
CEO Royal Cosun
Bert Jansen
CEO Avebe
Wim Bens
Waarnemend voorzitter LTO Nederland
Irénke Meekma
Algemeen Directeur Bakker Barendrecht
Yoram Knoop
CEO ForFarmers Group
Co de Heus
CEO De Heus Animal Nutrition
Wiebe Draijer
CEO Rabobank
Tjibbe Joustra
Onafhankelijk voorzitter AgriNL
Ruud Huirne
Onafhankelijk secretaris AgriNL

Door te klikken op de logo’s van de bedrijven, kunt u meer lezen over de desbetreffende ondernemingen